c

Asociatia Suporterilor Timisoreni Druckeria
Noi Din Banat
Forum Suporteri

1972, anul de "infiintare"

     Chit ca spre sfarsitul anilor '50, Stiinta, asa cum se numea Politehnica Timisoara pe-atunci, a cucerit Cupa Romaniei si se afla in prim-planul Diviziei A, nu se poate vorbi despre o galerie alb-violeta autentica in acea perioada. De-abia la inceputul anilor '70 s-a creat un nucleu adevarat al fanilor echipei studentesti.
     
http://neofossen.com/ro/
check it!
http://neofossen.com/ro/
Era un camp propice pentru crearea unei galerii. Politehnica retrogradase din elita in 1966, iar fiecare an insemna un nou chin pentru sustinatori. In 1969 concitadina CFR luase fata alb-violetilor, promovand in "A". Inceputul deceniului opt era insa aparte. Orasul de pe Bega devenea un centru universitar de forta, adunand in acea perioada peste 13.000 de studenti. De asemenea, populatia orasului crestea semnificativ in urma aparitiei a noi intreprinderi. In acest context, autoritatile orasului au inceput sa se implice tot mai mult in tentativa de repromovare a Politehnicii. Mihai Telescu, prim-secretar al judetului, a fost, trebuie sa admitem, unul dintre cei care s-au agitat cel mai mult pentru crearea noii echipe a Timisoarei.
     Ideea formarii unei galerii compacte, bine organizate, a aparut in vara lui 1972, la initiativa lui Petru Morun, care era atunci vicepresedinte la sectia de sport a Centrului Universitar. Acesta a contactat un grup de studenti apropiat de Poli, care era condus de Eugen Seracin (ulterior, presedinte la club, din 1975, apoi investitor intre 1998 si 2000) si continea alti sufletisti, precum Dan Olteanu, Stoian sau Ghiulea, care invatau la diferite facultati ale Politehnicii. Totul a fost realizat sub obladuirea Asociatiei Studentilor.
    
http://mirapatches.com/ro/
click here!
http://mirapatches.com/ro/
Toate cheltuielile galeriei, inclusiv cele din deplasari, erau achitate de Asociatia mai sus amintita. De aceasta favoare se bucurau numai studentii, cei cu cotizatii platite la zi (mai mult simbolice) si legitimatii, pentru a putea fi totul tinut sub control. Fondurile alocate de Asociatie erau consistente, astfel ca-n editia 1972-73 au inceput deplasarile organizate. De fiecare data, grupul era substantial. La disputa din "B" de la Cugir au venit peste 400 de tifosi de pe malul Begai, dar, in genere, cel putin 100 de timisoreni vizionau echipa in partidele externe. Disciplina era totala, oricine consuma alcool fiind imediat exclus din grup! Se organizau in mod regulat sedinte in vechiul sediu al Facultatii de Electrotehnica, in sala EA1. Prezenta era, atentie, obligatorie!
      Pentru prima data, au aparut sepcile, fanioanele, fularele sau drapelele in culorile alb-violet. Ele erau raspandite aproape gratuit, fiind primite de la intreprinderi precum "1 Iunie" sau Fabrica de palarii, in voga in acele vremuri...


Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11