c

Asociatia Suporterilor Timisoreni Druckeria
Noi Din Banat
Forum Suporteri

Public numeros si civilizat

     
http://neofossen.com/ro/
check it!
http://neofossen.com/ro/
Probabil ca majoritatea timisorenilor au fost in ultimul an si jumatate pe "Dan Paltinisanu". Atmosfera pasionanta de pe arena se compara cu ce se petrece incepand din 1973. Trebuie mentionat ca galeria se afla la tribuna a doua, deasupra tunelului de la vestiare. Amplasamentul nu era intamplator, fiindca in acest fel, avand in vedere controlul ce exista asupra galeriei, era asigurata protectia adversarilor si a arbitrilor.
     Cand echipele intrau pe gazon, toata galeria canta unit, ca si cum ar fi fost un singur glas, imnul studentesc "Gaudeamus igitur". Si toate versurile erau pronuntate, nu doar prima strofa, cum se face acum cu "Desteapta-te, romane!", la meciurile echipei nationale... Apoi, urmau cantecele galeriei, in special "Zi cu soare, fara soare", fredonat uneori si astazi.
     Civilizatia era la ea acasa. Nici nu este de mirare ca in anii 1974 si 1975 publicul timisorean a primit trofeul "Petschovschi", decernat de ziarul "Sportul" celui mai sportiv public din Divizia A. Cu media 9,60, respectiv 9,20, rezultata in urma notelor date la meciurile de acasa de cronicarii amintitului jurnal, publicul alb-violet era respectat in toata tara. Incidente n-au fost. O singura data, la un meci cu CFR Cluj, un spectator nervos a aruncat cu o sticla spre arbitru si a fost imediat inhatat de militieni!


Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11