c

Asociatia Suporterilor Timisoreni Druckeria
Noi Din Banat
Forum Suporteri

"Tiri", un simbol al anilor '70

     Toti cei care au frecventat meciurile si deplasarile lui Poli din anii '70 si-l amintesc, cu siguranta, pe "Tiri". Este vorba despre Vasile Miron, poreclit "Tiriac" datorita asemanarii izbitoare cu marele tenisman roman. Desi timp de sapte ani, intre 1974 si 1981, el a fost liderul galeriei, primele meciuri ce le-a frecventat au fost cele ale CFR-ului timisorean, mai ales ca locuia in zona Garii de Nord. "Din pacate, nu am prins victoria cu 1-0 cu FC Bihor, din 1973, care a insemnat promovarea in prima liga. Eram in armata si ghinionul a fost ca am avut un locotenent care era de undeva din Bihor, cred. A trebuit sa fac instructie in plus dupa ce m-a anuntat ca Poli a castigat!".
     

Dupa intoarcerea din catanie, Miron s-a alaturat tifoseriei care se constituise la tribuna a doua, acolo unde, cu banii si efortul fanilor, s-a ridicat acel tarc din sarma. Din 1974, "Tiri" a devenit seful suporterilor. El isi aduce si astazi aminte de cei care au constituit inima acelei frumoase galerii: "Primul pe care l-am sesizat a fost George Galea. El batea toba, alaturi de altii. Mi-a sarit imediat in ochi, fiindca era un tip inalt, cu plete. Din pacate, el a trebuit sa renunte dupa cativa ani, fiindca la un meci, nu stiu cu cine, cu Petrolul sau Bacau, a suferit o insuficienta cardiaca".

Bioveliss Tabs – cumpara acum

     Se poate spune ca "Tiri" si-a trait din plin tineretea la conducerea tifoseriei. A mers in aproape toate deplasarile: "Am avut avantajul ca detineam permis de gratuitate la transporturile pe CFR. Mergeam uneori si singur. Odata, am facut 22 de ore pana la Galati. Am trecut prin multe... Cel mai greu a fost odata, la Brasov, cand militienii au tot dat in noi cu bastoane cand Poli conducea cu 1-0. La 3-1 ne-au lasat in pace. Au spus ca daca pierdem putem canta! Ii determinam pe multi prieteni sa vina in deplasari. Odata, unul dintre ei, la un drum spre Pitesti, a cunoscut o fata. Ulterior, s-a insurat cu ea si mi-a multumit pentru ca l-am convins sa mearga in acel oras pentru a o vedea pe Poli!".


     
http://mirapatches.com/ro/
click here!
http://mirapatches.com/ro/
Fireste, rivalitatile regionale erau la ordinea zilei si in acea perioada, insa lucrurile n-au degenerat decat pana la o anumita limita. De pilda, la un duel cu UTA, la Timisoara, incheiat cu 3-3, lui "Tiri" i-a cedat putin rabdarea: "N-am fost niciodata un tip violent, dar la finalul meciului n-am mai rezistat si i-am spart unui aradean talanga! Era o rivalitate foarte mare cu UTA, dar la Arad lucrurile nu se agravau. Mergeam si multi timisoreni la partida, iar militienii erau foarte multi pe arena...".


Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11